Ahojte!
Pomaličky sa nám blížia Vianoce, a tak Lush začal predávať Vianočnú kolekciu výrobkov, ktoré vám navodia tú správnu vianočnú náladu. Potešila som sa, keď mi Lush zaslal pár výrobkov z kolekcie, ktorá ma uchvátila. Vo Vianočnej kolekcii nájdete naozaj mnoho všelijakých výrobkov, no okrem toho aj vianočné balíčky. Stačí si len vybrať, avšak viem, že vyberať si produkty z Lush je náročné. 😃
Na testovanie som od zn. Lush dostala štyri výrobky (všetky sú bez obalu!), a to konkrétne scrub na pery, tuhý telový krém, kúpeľovú penu a jelly bomb. Všetky štyri výrobky vám dnes predstavím, no radšej by som bola, keby sa k vám dala zaslať aj vôňa produktov.
SCRUB NA PERY – SANTA BABY
Začnem produktom, ktorý je u mňa využívaný na dennej báze. Do produktu som sa naozaj zamilovala. Spočiatku som však šúchala pery jeho spodnou stranou, na čo si treba dávať pozor. Necítila som žiadne peelingové gulôčky (resp. krupicový cukor) a tak som ostala prekvapená, či je to peeling alebo len balzám na pery. Neskôr som si však skúšala pery premasírovať jeho bočnou stranou a hneď to šlo „ako po masle“. Scrub na pery má nádherný tvar s kvetinkou a jeho vôňa je fantastická. Vonia po cherry cole a je to naozaj úžasná vôňa, ktorú by človek najradšej zjedol. Našťastie aj môže. Po premasírovaní pier peelingom si ho môžete kľudne zlíznuť. Mňam! Pery ostávajú po peelingu krásne prekrvené, zbavené odumretých buniek a najmä nie sú suché a popraskané. Kedže mám však rada mastnejšie pery, vždy si po peelingu nanášam ešte balzám na pery. POZOR! Peeling spôsobuje sladkú závislosť. Nebudete sa ho vedieť nabažiť.
Zloženie: krupicový cukor, maslo murumuru, bio maslo Illipe, extra panenský kokosový olej, bio jojobový olej, sušené kokosové mlieko, limetková silica, badyánová silica, silica z čierneho korenia, benzoová živica, sušené ďatle, syntetický fluorphlogopit, oxid titaničitý, oxid cínu, citral, geraniol, linalool, aróma, farbivá (Cl 16255 a Cl 47005).

TELOVÝ KRÉM – ONCE UPON A TIME
 Čo môže byť lepšie než krém, ktorý nepotrebuje žiaden obal? Znie to trochu nemožne, priam nereálne, avšak Lush je v tomto naozaj špička. Vyrába tuhé krémy, ktoré som momentálne mala možnosť vyskúšať prvý krát v živote. Bola som naozaj prekvapená. Väčšina (naozaj veľká väčšina) zrejme používa klasické krémy na telo, a preto som bola o to radšej, keď mi Lush zaslal svoju novinku. Neexistuje nič, čo by som mohla telovému krému vytknúť. Jediné, na čo vás musím upozorniť je fakt, že krému naozaj stačí málo. Nenechajte sa oklamať tým, že si ním budete prechádzať príliš dlho po tele, pretože je dosť mastný a ťažko by sa vám vpil do pokožky. Naozaj stačí po pokožke prechádzať jemne a nakoniec rukami dôkladne votrieť. Jeho výdrž je naozaj dosť silná, vydrží na tele až 8 hodín!
Vôňa je fantastická, navodzuje vianočnú atmosféru. Po použití mi telový krém rozvonia úplne celú izbu a musím sa vám zveriť, že túto vôňu naozaj zbožňujem. Keby nebol produkt taký mastný, tak ho používam zrejme aj viac krát do dňa. 😃
Zloženie: kakaové maslo, maslo murumuru, bambucké maslo (fair trade), japonský vosk, pramenitá voda, parfum, limonene, karnaubský vosk, bio maslo Illipe, grapefruitová silica, silica zo sicílskych citrónov, limetková silica, bio jojobový olej, mandľový olej, oxid titaničitý, syntetický fluorphlogopit, citronellol, eugenol, geraniol, hydroxycitronellal, linalool, citral, kumarín, farbivo (Cl 19140:1)
JELLY BOMB – ECTOPLASM
Ectoplasm bola prvá bomba do kúpeľa, ktorú som kedy vyskúšala. Tešila som sa, že ju vyskúšam, kedže s bombami do kúpeľa sa momentálne akoby roztrhalo vrece. Sú jednoducho naozaj všade. A aká je moja skúsenosť? Odjakživa uprednostňujem skôr sprchovanie ako kúpanie, preto z bomby do kúpeľa nemám rovnakú radosť, akú by mal nejaký „kúpeľový“ fanatik. Akonáhle som bombu vložila do vody začala „syčať“ a v mojej kúpeľni zavládla na okamih príjemná citrusová vôňa. Touto bombou mi Lush ozaj trafil do vkusu, kedže citrusy ozaj zbožňujem. Ale prečo som napísala, že vôňa zavládla len na okamih? Z jednoduchého dôvodu. Vôňa sa totiž v priebehu 15 minút úplne vyparila a ja som sa vlastne kúpala vo vode, ktorá bola len zafarbená. Ak si však myslíte, že voda mala fialovú farbu, ste na omyle. Voda mala zelenkavú farbu, a tak som si len robila srandu, že sa močím v žaburine. Horúci kúpeľ mi však veľmi prospel a som rada, že som skúsila niečo nové. Avšak viac sa mi páčia produkty, ktoré krásne voňajú a vytvárajú aj poriadne bohatú penu.
Zloženie: hydrogenuhličitan sodný, kyselina citrónová, alginát, grapefruitová silica, silica z litsea cubeba, voda, dipropylénglykol, citral, limonene, parfum, farbivá (Cl 59040, Cl 45410, Cl 42090)
POZOR! Výrobok bude na sklade len do vypredania zásob!
KÚPEĽOVÁ PENA – PLUM SNOW 

Krásna a čerstvá vôňa sliviek. Takto jednoducho by som dokázala opísať produkt, ktorý vám vo vani vyčarí bohatú, vôňavú penu. Slivky mám veľmi rada, avšak produkt s takouto vôňou som ešte nikdy neskúsila. Ani mi nenapadlo, že budem skúsať niečo s takouto vôňou, avšak Lush je, čo sa týka vôní, absolútna špička. Akonáhle som vošla do vane, ostala som v nej až dovtedy, kým sa voda nezačala ochladzovať. V celej kúpeľni bolo cítiť slivky a ani ma nehlo, aby som vyšla z vane skôr, než bolo treba. Použitie tuhej kúpeľovej peny je veľmi jednoduché. Stačí rozdrobiť produkt pod prúdom tečúcej vody. Kedže je produkt celkom veľký (200g), kľudne si ho môžete rozdeliť na dve časti a tým pádom ho použiť na dva krát. Pod vodou sa produkt veľmi rýchlo a ľahko rozpadne. Počas rozpadávania sa produktu som okrem sliviek však zacítila aj veľmi sviežu vôňu mandariniek, ktorá mojim čuchovým zmyslom veľmi ulahodila.
Zloženie: hydrogenuhličitan sodný, vinný kameň, laureth suflát sodný, lauryl betaine, parfum, extrakt z osmantu, petitgrainová silica, citral, limonene, linalool, farbivá(CI 17200 a CI 42090).

Páčia sa vám vianočné novinky od Lush? 😇