Ahojte!
Prednedávnom mi prišiel balíček od zn. Weleda v ktorom sa nachádzali štyri produkty. Myslela som, že na každý produkt urobím recenziu zvlášť, avšak potom som dostala jeden nápad. Čo tak napísať v jednom článku o dvoch produktoch? Tento nápad sa mi podsunul možno aj vďaka tomu, že majú podobný obal, avšak oba produkty sú zamerané na niečo iné. Jeden vám vykúzli (samozrejme po čase, nič nie je hneď) krásnu hrivu a druhý vám pomôže so suchými nôžkami. 😊

BALZÁM NA NOHY
Priznám sa, že krémom na nohy som dlho prichádzala na chuť. Vždy som bolo názoru, že načo krémovať aj nohy, veď stačí krémovať len telo. Omyl. Veľký omyl. Za tento svoj (už našťastie neaktuálny) názor sa momentálne môžem akurát tak hanbiť. Nohy si tiež zaslúžia starostlivosť, a to dokonca možno ešte väčšiu. Nosia nás predsa celý život, na oplátku pre nich môžeme urobiť najmenej to, že ich čas od času aspoň nakrémujeme. Neviem ako vy, no ja si radšej vyberám krémy na telo a na ruky, než na nohy. Krémy na ruky totiž využívam najčastejšie, tým pádom ich aj najčastejšie kupujem. Nemyslela som si však, že začnem holdovať aj krémom na nohy. Sama sa občas pristihnem ako si okrem krémov na ruky a na telo prezerám aj krémy na nohy. A za všetko môže zázrak od Weledy, ktorý mi dokázal, že krémy na nohy sú naozaj potrebné. Balzam na nohy od Weledy ma totiž prekvapil, a to poriadne. Samozrejme len v tom najlepšom slova zmysle. Našla som balzam, ktorému netrvá celú večnosť sa vsiaknuť. V priebehu chvíľky sa úplne vsiakne a chodidlá ostanú jemné a na dotyk by ste ani nespoznali, že ste ich niečim natreli. Za mňa je toto naozaj obrovské plus. Okrem toho má sviežu vôňu, ktorá je celkom príjemná. Píšem celkom, pretože mne až tak veľmi nesadla. Je síce citrusová, no ja tam cítim niečo, čo mi tie citrusy prebíja. Každopádne to nič nemení na tom, že svoju úlohu plní naozaj na jednotku. Hydratuje, reguluje potenie a nohy ostávajú veľmi vláčne.
Zloženie: voda, alkohol, olivový olej, lanolín, kremičitan horečnato-hlinitý, myrhová živica (myrha), hydrolyzovaný včelí vosk, limonén, parfum, mydlo z včelieho vosku, extrakt z nechtíka lekárskeho, linalol, citronelol, geraniol, citral, kumarín.
Produkt má certifikát NaTrue.
ROZMARÍNOVÉ VLASOVÉ TONIKUM
Poslednú dobu som mala veľký, naozaj veľmi veľký problém s vypadávaním vlasov. Každá žena by sa kvôli tomuto trošku trápila, kedže vlasy sú akousi pomyselnou „korunou krásy“. Nejedna žena by chcela krásne a zdravé vlasy, a to už je jedno, či krátke alebo dlhé. Uvažovala som dokonca o kúpe prípravkov na vypadávanie vlasov, prípadne som zvažovala kúpu všemožných vitamínov. Nekúpila som si nakoniec nič. Dala som šancu rozmarínovému vlasovému toniku. Najskôr som sa bála, že mi poriadne premastní vlasy, nič také sa však nedialo. Tonikum ma príjemne prekvapilo, pretože vlasy absolútne nezaťažuje a nespôsobuje ich mastnotu. Ba naopak, dokáže mastnenie vlasov trochu eliminovať. Moje vlasy sú totiž naozaj ako na hojdačke. Väčšinu času sú poriadne suché, no občas nastane obdobie, kedy sa tak veľmi mastnia, že im takmer nič nepomáha. To som si teda doteraz myslela. Odkedy používam rozmarínové vlasové tonikum úplne sa znížil počet „mastných“ období pre moje vlasy. Dokonca mi veľmi pomáha aj vtedy, keď mám vlasy suché ako slama. Nanáša sa síce len na korienky vlasov, ale jeho účinky si neviem vynachváliť. Najšťastnejšia som z toho, že mi menej vypadávajú vlasy a naberajú svoj stratený objem. Prevoňanie pokožky hlavy je v tomto prípade výborná čerešnička na torte.
Rozmarínové tonikum používam pravidelne po každom umytí vlasov a doprajem si krátku masáž hlavy. Odporúča sa síce používať každý deň, avšak mne to takto vyhovuje omnoho viac, kedže je potrebné aplikovať tonikum do jemne navlhčených vlasov.
Zloženie: voda, alkohol, výťažok z chrenu a rozchodníka, rozmarínový olej, uhličitan draselný, zmes silíc (parfum), limonén, linalool, geraniol.
Produkt je vegánsky a má certifikáty Vegan a NaTrue.
Máte radi vôňu rozmarínu? 😊