Ahojte!
Každá žena, ktorá sa pozorne pozrie na svoj odraz do zrkadla zväčša začne na sebe hľadať nedokonalosti. Túžime po tom, aby sme mali krásnu a bezchybnú pokožku, avšak takto to nefunguje. Musíme priložiť ruku k dielu a niečo pre našu pleť urobiť. Veľa žien sa kvôli typu svojej pleti trápi. Viem, je ťažké občas hľadať vhodné produkty pre svoju pleť. Sama s tým mám občas problém. A neexistuje pre mňa ráno, kedy by som sa nezobudila s úplne mastnou T-zónou. Prečo o tom hovorím? Pretože som našla produkt, ktorý mi aspoň z časti pomohol k tomu, aby moja pleť ako – tak vyzerala. Reč je o čoraz obľúbenejšej konjakovej špongii.

Na začiatok vás musím oboznámiť s tým, čo vlastne tá konjaková špongia je. Konjaková špongia je malá špongia, ktorá je čisto prírodným produktom. Na jej výrobu sa používa rastlina, ktorú si môžete vyhľadať pod názvom Konjac. Zameraná je predovšetkým na podporu a rast nových kožných buniek, stimuluje krvný obeh a jemne masíruje pokožku. Okrem toho pomáha aj v boji s čiernymi bodkami.
Pred použitím je potrebné aby ste ju namočili na cca 10- 15 minút do teplej vody, aby vám špongia dostatočne zmäkla. V „surovom“ stave je totiž tvrdá a pripomína pemzu, preto je veľmi dôležité, aby ste ju poriadne namočili do teplej vody. Po namočení a uplynutí určitého času (mne zmäkla za 5 minút) nasleduje jemné vytlačenie vody, aby sa zo špongie odstránila prebytočná voda. Pomaličky vodu vytlačte tak, že stlačíte jemne špongiu. Pozor na to, aby ste ju nikdy silno nežmýkali, lebo sa vám môže ľahko zničiť, poprípade si ju roztrhnete.
Konjaková špongia vždy musí vyschnúť v dobre vetranom priestore alebo nad radiátorom. V žiadnom prípade ju nevešajte v kúpeľni nad vaňu alebo v blízkosti sprchy, kde sa stále parí. Rozmnožili by sa vám v nej plesne a tie by ste si následne pekne vmasírovali do pokožky. To určite nie je to, po čom túžite. Odporúčam preto vždy po použití špongiu umyť čistiacim gélom, jemne dvomi prstami stlačiť, aby sme z nej dostali prebytočnú vodu, vysušiť a vložiť do chladničky (najlepšie v nejakom obale), aby sa v nej nerozmnožili baktérie.
Môžete si ju zobrať aj na cestu, ak patríte medzi aktívne cestovateľky. Je maličká a ľahká. Hravo sa zmestí do kabelky každej ženy.
Mne osobne veľmi pomohla najmä na moju mastnú pleť. Už po týždennom používaní na svojej tvári vidím zmenu. Pleť sa mi toľko nemastní ako zvyčajne, a tým pádom nemám príliš upchaté póry. Páči sa mi, že konjaková špongia funguje viac – menej ako všetko v jednom. Jej jemná pórovitá štruktúra odstraňuje odumretú pokožku, a tak nemusíte používať peeling na pleť. Okrem toho vyzerá pleť po použití veľmi sviežo, vráti sa jej zdravá farba a najmä cítite, že vaša pokožka je hladšia a v mojom prípade aj menej mastná. Vďaka neutrálnemu pH je vhodná pre absolútne všetky typy pleti. Nemusia sa jej báť ani ľudia so suchou alebo citlivou pleťou.
Počuli ste už o konjakovej špongii? Aké s ňou máte skúsenosti? 😊