Ahojte!
Dnes by som vás rada oboznámila s krémom na ruky a telo od zn. Lush, ktorý nesie názov Charity pot. Svoj názov nedostal len tak. Kúpou tohto produktu totiž podporujete dobrú vec a kompletne CELÁ čiastka z predaja putuje drobným organizáciám. Charity pot podporuje organizácie a projekty, ktoré podporujú ochranu životného prostredia a práva zvierat a ľudí. Pri tomto výrobku som si povedala, že toto je ten druh výrobku, ktorý vás jednoducho musí chytiť za srdce, pretože je za ním viac, ako len krásna vôňa.

Prvé, na čo sa človek vždy pozrie je obal. Dizajn kelímku sa mi páči, pretože je úplne jednoduchý. Oceňujem jednoduché zatváranie a otváranie, a taktiež to, že je recyklovateľný. Lush recykláciu podporuje. Svedčí o tom aj fakt, že každý obal od Lush je recyklovateľný. Okrem toho, Lush si od vás rád vezme prázdne a umyté kelímky späť. Pokiaľ prinesiete do predajne 5 čistých a prázdnych kelímkov, dostanete za ne čerstvú masku na pleť. Čo je lepšie, než dostať za „odpad“ niečo, čo môžete naplno využiť? A dokonca zadarmo.
Charity pot sa vyrába v dvoch veľkostiach – 250ml a 50ml (výhodné a praktické balenie, pokiaľ sa rozhodnete cestovať).
Vôňa je čokoládovo – kvetinová, pudrová a nevtieravá. Aj keď sa vám čokoládovo – kvetinová vôňa môže zdať sladká, nie je to tak. Vôňa nie je výrazne sladká, má ľahký kvetinový tón, v ktorom prevládajú prírodné maslá, a preto by som ju doporučila aj na leto.
Pri natieraní nepotrebujete príliš veľké množstvo produktu, pretože jeho konzistencia je krémová a mastná. Nič to však nemení na tom, že do pokožky sa veľmi rýchlo vsiakne a nezanecháva pocit mastnej pokožky. Najlepšie je používať krém Charity pot na miesta, kde to vaše telo naozaj potrebuje. Mám na mysli suché miesta pokožky, akými sú napríklad lakte, kolená, päty a taktiež u niekoho aj ruky.
Zloženie: Voda, fair trade olivový olej, glycerín, bio jojobový olej, moringový olej, fair trade kolumbijské kakaové maslo, Stearic Acid, fair trade bambucké maslo, geraniová silica, silica z ružového dreva, ylang ylangová silice, fair trade vanilka absolue), gel z čerstvej aloe vera, Cetearyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene, Parfum, Coumarin.
Produkt je certifikovaný vegánsky výrobok vhodný pre vegetariánov aj vegánov. Neobsahuje žiadnu živočíšnu zložku.

Na každom balení z vrchu je nálepka, ktorá nás oboznámi s tým, kam putujú naše peniažky za ktoré sme zakúpili tento produkt. Krém, ktorý mám ja, podporuje organizáciu „Kulich do škol“, ktorá interaktívne vzdeláva a zoznamuje deti s problematikou opustených psov a mačiek. Myšlienka tejto organizácie sa mi veľmi páči, pretože s touto problematikou by rozhodne mali byť oboznámené aj deti. Veľa detí totiž chce na Vianoce psíka, čo mi príde ako ten najhorší darček. Dieťa sa o psa nedokáže postarať a rodičia na toho psa často krát nemajú psa, tým pádom končí psík na ulici. Preto pri tejto organizácií dávam rozhodne klobúk dole, ich nápad je fantastický. Pevne verím, že práve vďaka tejto organizácií sa obmedzí počet darovaných a následne vyhodených zvieratiek. Zviera predsa nie je vec. 

Páči sa vám projekt „Charity Pot“? 💗