Ahojte!
Prírodnú kozmetiku mám zo všetkého najradšej a vždy jej dávam prednosť pred kozmetikou, ktorá obsahuje zväčša len chémiu. Jedna z mojich obľúbených prírodných značiek je práve Weleda, a vždy sa teším, keď môžem vyskúšať niečo (pre mňa) nové, nevyskúšané. Tentokrát som sa rozhodla pre rakytníkové vyživujúce telové mlieko, ktoré je určené najmä pre suchú pokožku práve kvôli tomu, že podporuje hydratáciu pokožky a dodáva jej potrebné živiny. Momentálne, keď sa blíži jeseň, bude určite must – have produktom.

Po natretí sa rakytníkovým telovým mliekom je pokožka hydratovaná, jemná taktiež príjemné vôňavá. Presne to sú potreby, ktoré pokožka potrebuje (až na tú vôňu, to je len krásne plus) a tento produkt jej ich dokáže zabezpečiť. Obzvlášť odporúčam toto telové mlieko najmä na prechod leta a jesene, vtedy sa určite zíde najviac. Práve teraz, v tomto období, je jednoznačne mojim favoritom. Vďaka svojej pomarančovej vôni by však možno u mňa bodovalo aj na zimu, kto vie.
Farba produktu je mierne oranžovo – žltá, čo ku vôni fantasticky sedí. Vôňa je totiž príjemná, osviežujúca a najmä citrusová. Presnejšie najviac dominuje vo vôni pomaranč, ktorý však v zložení ani nie je. Každopádne vôňa je naozaj dosť podobná vôni pomarančov.
Jediné, čo by som vytkla tomuto výrobku (a aj ostatným telovým mliekám) je to, že telové mlieko je balené v plastovej fľaštičke. Myslím si, že by bolo omnoho lepšie, keby bolo balené v sklenenej nádobe, ako napríklad šťavy, sirupy alebo čistiaca kozmetika. Naopak však na obale musím pochváliť pumpičku, ktorá slúži naozaj výborne. Zabraňuje tomu, aby sa do produktu dostali nečistoty a zároveň dávkuje presne toľko produktu, koľko potrebujete. Osobne používam na jednotlivé časti zväčša jednu pumpičku (cháp jedno zatlačenie pumpičky), niekedy však stačí len polovica. Rakytníkové telové mlieko je oproti citrusovému telovému mlieku hutnejšie, a tak ho treba trochu viac zapracovať do pokožky. Každopádne vsiakne sa aj tak úplne rovnako ako citrusové osviežujúce telové mlieko.
Zloženie: voda, sezamový olej, alkohol, bambucké maslo, glyceridy mastných kyselín, rakytníkový olej, zmes prírodných éterických olejov, makadamový olej, výťažok zo slezu, xantán, tapiokový škrob, mastný alkohol
Ako väčšina výrobkov od Weledy, aj rakytníkové telové mlieko má dva certifikáty a to presne NATRUE a VEGAN.
Akú vôňu preferujete pri telových mliekách? 😊