Ahojte! 
Pod pojmom detox asi väčšine z vás zíde na um hladovka alebo nejaké drastické diéty, poprípade „žitie na pár dní zo vzduchu“. Vôbec to však tak nie je. Detox nemusí byť len taký, ktorý sa týka jedla. Môže sa týkať aj vašej mysle. Žijeme vo svete, ktorý je veľmi uponáhlaný a ľudia takmer zabúdajú na to, čo potrebujú. Je veľmi dôležité, aby sme telu dopriali oddych. Otázka je, kedy, ak nie teraz? Práve teraz je na to parádny čas, kedže je leto a oddychovanie vám pôjde určite ľahšie. 😇
Zdroj

Začať svoj detox tela aj mysle môžete už doma bez „drastickej diéty“. Začať by ste mali jednoznačne pitným režimom, ktorý je veľmi dôležitý pre správne fungovanie celého nášho organizmu. Do pitného režimu sa počítajú čaje, minerálne vody alebo klasická čistá pitná voda. Konzumovať by ste mali zeleninu, ktorá obsahuje chlorofyl a dôležité bielkoviny, ktoré pri tejto očiste nájdete najmä v strukovinách. Netreba zabúdať na pohyb, dostatok spánku a vyhýbaniu sa stresu. Skúste si občas sadnúť, uvoľniť sa a poriadne dýchať. S hlbokým dýchaním vám pomôže i joga a plávanie. Aj keď sa to niektorým možno nezdá, sústredením sa na dýchanie si naozaj odpočiniete.
V súvislosti s oddychom vám prinášam jeden super tip na pobyt, kde si oddychu užijete naozaj dostatok.  Ide síce o pobyt bez jedla – pôst na zeleninových a ovocných šťavách, ktorý trvá 7dní, avšak všetko je nastavené tak, aby ste tých 7 dní vydržali hravo a zdravo. Počas týchto dní sa bude veľa cvičiť jóga, prechádzať v prírode, venovať sa prednáškam, prírodnému liečeniu atď..
Z tohoto pobytu odídete ako celkom iný človek – budete odpočinutí, budete mať pokoj v duši, nadšenie a nové vedomosti, ktoré vám nikto nevezme. Fakt, že pomôžete okrem svojej mysle a svojho tela aj vašej pleti je ďalším skvelým bonusom pobytu.
Detoxikačný pobyt je určený pre ľudí vo veku od 18 rokov (okrem tehotných žien, malých detí, ľudí trpiacich cukrovkou 1.typu). Jesť a piť sa budú špeciálne čaje, čerstvé nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy, citrónová šťava a čistá voda. Netreba podotýkať, že na takýto pobyt sú vyberané špeciálne miesta zasadené do okolitých lesov a pahorkov. Prostredie je vyberané vždy v prírode, kde je čistý vzduch, počuť spev vtáčikov a môžete chodiť na túry. Pre ľudí, ktorí milujú prírodu je to niečo ako raj. 😉

Zdroj

Akým spôsobom doprajete svojmu telu oddych? 😊