Ahojte! 
Ako iste viete, chrániť sa pred slnkom je veľmi dôležité. Existuje veľmi veľa tipov, ako by ste sa mali chrániť. Najspoľahlivejšia ochrana je podľa mňa opaľovací krém a samozrejme pokrývka hlavy (klobúk, šiltovka). Vraví sa, že najskôr by ste mali obliecť svoju pokožku, a až potom seba. Viete, čo sa tým myslí? Myslí sa tým, že v letných mesiacoch pred odchodom z domu MUSÍTE nanášať na svoju pokožku opaľovací prípravok s dostatočným SPF pre vašu pokožku. Nezabudnite mať aj počas dňa pri sebe krém na opaľovanie, a sem – tam sa s ním pretrieť. Každý večer budete vďačný za to, že nie ste spálení od slniečka. 😊

FRAIS MONDE OPAĽOVACÍ KRÉM SPF 15

Ako som už načrtla v úvode, krém na opaľovanie je veľmi dôležitý. Najlepšie zohráva svoju funkciu, ak si ho natriete ešte pred tým ako vyjdete von na slnko. Niekomu stačí menšie číslo SPF, niekto potrebuje mnohonásobne väčšie. V tabuľke pod fotkou krému na opaľovanie máte znázornené, aký typ SPF podľa typu kože potrebujete. SPF je faktor ochrany proti slnku (Sun Protection Factor). Označuje, ako dlho môže človek zostať na slnku, keď používa opaľovací krém, bez toho aby sa spálil.
Podľa tabuľky mám najviac z typu kože III, a tak mi na Slovensku postačí SPF ochrana 10-15. Každý človek by mal čo najviac dbať o svoje zdravie, a preto si na telo nanášam jedine kvalitné výrobky. BIO opaľovací prípravok od zn. Frais Monde je toho dôkazom. Chráni pokožku pred UVA a UVB lúčmi slnka a poskytuje vďaka svojmu SPF 15 strednú ochranu. Obsahuje BIO avokádový, jojobový a olivový olej, ktoré prinášajú pokožke ukľudnenie a dostatočnú výživu. Opaľovací prípravok nie je mastný, dokáže sa rýchlo vstrebávať do pokožky. Aj keď prípravok nie je mastný, dokáže hydratovať pokožku a zabraňuje jej vysušeniu. Vôňa je klasická ako pri každom kréme na opaľovanie.
Aktívne zložky: oleje v BIO kvalite (olivový, jojobový, avokádový), výťažky z Aloe Vera a vitamín E.

Aby ste sa ľahšie vedeli zaradiť, našla som pre vás na internete pomôcku s fototypmi kože. Myslím si, že je dosť prehľadná a tak by nemal byť problém, aby ste sa správne zaradili. 😊

FRAIS MONDE OCHRANNÝ ŠAMPÓN PROTI SLNKU

Určite ste už počuli o tom, že aj vaše vlasy potrebujú cez leto špeciálnu starostlivosť. Frais Monde má „eso v rukáve“, ktoré som ešte nevidela a neskúšala. Šampón, ktorý poskytuje vlasom ochranu proti slnku. V praxi to znamená, že ochranný šampón vaše vlasy hydratuje, vyživuje a ochraňuje. Ochrana vlasov sa mi naozaj potvrdila. Väčšinou moje vlasy strácajú počas leta pôvodnú farbu, resp. sú cez leto „vyblednuté“ slnkom. Nehovoriac o tom, že moje suché vlasy sú cez leto tak suché, že na to neexistuje už naozaj žiadne slovo. Suché vlasy sú pre moje vlasy cez leto slabé slovo. Na tento šampón som bola práve preto o to viac zvedavá, čo s mojimi vlasmi dokáže.
Vlasy mám po ňom naozaj menej suché. Samozrejme suchota vlasov mi nevymizla úplne, pretože to sa asi nestane nikdy, ale konečne sa nemusím strachovať o to, aké suchoty mám zase na hlave. Tentokrát je to práve naopak. Po dvoch dňoch od umytia vlasov ochranným šampónom mám vlasy mastné, a ten pocit naozaj nemám rada. Môže to však spôsobovať aj fakt, že predtým som používala len tuhé šampóny alebo šampúchy, a vlasy sa nevedia znovu prispôsobiť tekutej forme šampónu a tak sa mastnia.
Konzistencia šampónu je dosť riedka a preto si treba dávať pozor, aby ste to neprehnali s množstvom. Stačí, keď šampón otvoríte, prevrátite a už vám tečie sám, čiže ho netreba veľmi stláčať. Pre mňa je to celkom nezvyk, kedže som používala len tuhé šampóny, avšak pre vás, čo používate bežne tekuté šampóny to nebude taký problém zvyknúť si.
Vôňa mi veľmi pripomína žihľavový šampón. Povedala by som dokonca, že keby vám niekto dal pod nos vzorku z ochranného šampónu proti slnku a vzorku žihľavového šampónu, tak nespoznáte rozdiel. Každopádne mne to absolútne nevadí, pretože som žihľavový šampón používala a zbavil ma lupín. Win win.
Veľkou výhodou tohoto produktu je fakt, že je vhodný pre všetky typy vlasov. Jeho aktívne zložky sú kyselina glykolová (2:1), extrakt z topolovky, hydratačný faktor, vitamín F, vitamín PP.

Vedeli ste aký máte fototyp kože? Aké produkty používate na ochranu pred slnkom vy? 😇