Ahojte!
Máj je mesiac, ktorý je naozaj nádherný a pre niekoho možno aj najkrajším v roku. Možno je tomu tak aj vďaka (zväčša) krásnemu počasiu, prvému jarnému slniečku, „zobúdzaniu“ prírody a celkovo možno aj preto, že zrazu vládne v uliciach lepšia nálada a všetko je pestrejšie. Pestré a voňavé sú aj dva produkty od Frais Monde, ktoré vám dnes predstavím. A viete, čo majú spoločné s májom? Čerešne! Naozaj si neviem predstaviť, ktoré produkty by sa k tomuto mesiacu hodili väčšmi ako tie, ktoré majú čo to spoločné s čerešňami.

KRÉM NA RUKY CHERRY BLOSSOM
Tí, ktorí môj blog čítate častejšie, tak iste viete, že krém na ruky je pre mňa must – have. Avšak krémy na ruky, ktoré používam musia byť naozaj eňo – ňuňo. Neviem, či si ešte nejaký výrobok vyberám starostlivejšie ako krém na ruky a na tvár.
Teraz vás asi napadá otázka, či som úplne pomätená, že si na leto objednávam krém na ruky. Môžem vás uistiť, že nie som. Teda snáď. 😃
Krém na ruky je obzvlášť dôležitý aj cez leto, a dovolím si tvrdiť, že je dôležitý počas celého roka. A prečo? Z jednoduchého dôvodu. Pijete v zime menej ako v lete? Asi nie, však? Celý rok pijete približne také isté množstvo tekutín, a tak je to aj s krémami na ruky. Ruky potrebujú hydratáciu po celý rok, nie len keď nám zima klope na dvere. Pokiaľ používate kvalitný krém na ruky aj v lete, môžete dokonca obmedziť vznik pigmentových škvŕn. Samozrejme neplatí to pre krémy, ktoré sú plné chemikálií. Toto platí zväčša pre prírodné produkty. Avšak nie každý prírodný krém na ruky vám to dáva priamo pod nos, kedže to zrejme nepovažuje za tak dôležité. Napriek tomu vás ale môžem uistiť, že to naozaj tak je. Kvalitný prírodný krém dokáže obmedziť vznik pigmentových škvŕn.
Krém na ruky od Frais Monde je vyrobený v Taliansku a celkovo na túto značku som už počula (aj čítala) veľa chvály. Niet divu, taliani predsa vedia, čo je dobré a vhodné pre používateľov/ používateľky ich kozmetiky.
Obal produktu je naozaj krásny. Skoro na celom obale sú kvety čerešne. Zbožňujem kvety a tento obal sa mi veľmi páči. Farba krému je čisto biela a vôňa sladká po čerešniach. Vôňa je fantastická a na rukách ju možno cítiť až dve hodiny.
PARFUMOVANÝ OLEJ CHERRY BLOSSOM
Svoju premiéru má na tomto blogu parfumovaný olej, ktorý som ešte nikdy netestovala, čiže som bola naozaj veľmi zvedavá, čo prinesie.
Spočiatku som si nebola istá balením, kedže balenie má len 12ml. Bolo mi povedané, že vydrží dlho, ale naozaj som si nevedela predstaviť, koľko môže tento olej vydržať. Najviac však na produkte oceňujem jeho praktické malé balenie, ktoré sa vám vojde aj do kabelky.
Rovnako ako pri kréme na ruky, aj tento olej má krásnu sladkú vôňu po čerešňách. Výdrž je však už o niečo dlhšia, a to približne štyri až päť hodín. Stále však platí, že na každej pokožke sa produkt bude držať inú dobu, a tak sa môže úplne ľahko stať, že niekomu vydrží olej na pokožke slabé tri hodiny, inému zas päť hodín. Je to naozaj zaujímavé, že rovnaký produkt môže reagovať s každou pokožkou úplne inak.
Zástancovia „klasických“ voňaviek zrejme nebudú nadšený z toho, ako sa takýto produkt používa. Snáď je každému jasné, že malá fľaštička s objemom 12ml nemá rozprašovač. Musíte si jednoducho pomôcť prstami. Ja to robím tak, že vždy pred aplikáciou oleja si umyjem ruky (aby mi nevoňali za iným krémom, kedže krém mám na rukách skoro non – stop) a trošku parfmunovaného oleja si vylejem na jeden alebo dva prsty. Ako je komu lepšie. Následne už len votrieme do miest, kde chceme, aby nás chlapi bozkávali… Ale nie, to bol žart. Ale ak poznáte to porekadlo, že voňavka sa má nanášať tam, kde chcete, aby vás muž bozkával, kľudne sa tým môžete riadiť. 😉
A ešte malá čerešnička na záver. Značka Frais Monde vlastní certifikát ministerstva zdravotníctva v Taliansku a dva ďalšie certifikáty.
Poznáte značku Frais Monde? Aký výrobok máte od tejto značky najradšej? 😇