Ahojte!
 Dnes prichádzam s trochu menej tradičnými výrobkami, a to presnejšie s výrobkami z pštrosieho tuku. Veľa z vás sa zrejme s takýmito produktami nestretlo. Niet divu. Aj pre mňa je to úplne prvá skúsenosť s výrobkami z pštrosieho tuku. Tieto výrobky sú zväčša 100prírodné (ako napríklad emu olej) alebo zväčša tvorené prírodnými látkami.

 
EMU OLEJ
Olej je vyrábaný z tuku pštrosa Emu – pochádzajúceho z Austrálie. Pôvodní austrálski obyvatelia ho používali na liečbu popálenín, rán, modrín ako aj proti bolesti svalov a kĺbov. Momentálne je však využívaný aj na akné, kŕčové žily alebo aj na popraskané päty.
S horúcim letným slnkom vzrastajú aj nároky na pokožku a jej ochrannú fun­kciu pred škodlivým žiarením. Emu olej môže výrazne pomôcť aj počas tejto časti roka. Obsahuje totiž ochranný SPF fil­ter a dokáže liečiť slnečné spáleniny.
Vraví sa, že emu olej je taktiež výborný na vyrážky na pleti, avšak mne na vyrážky vôbec nepomohol. Za to mi veľmi pomohol na suché päty. Na suché päty to je jednoducho skvelý výrobok, a navyše sa celkom rýchlo vsiakne. Používa sa tiež na kŕčové žily, ktoré trápia aj moju babku, a preto by som jej rada takýto výrobok zaobstarala. Našťastie emu olej je všestranný, a dá sa použiť na čokoľvek. Možno aj vďaka jeho antibakteriálnym, antimikróbnym a protizápalovým účinkom.
Konzistencia emu oleja je hustá, avšak dá sa s ním dobre pracovať. Farba emu oleja je biela až slabunko – žltá a vôňa taká skôr neutrálna. Nemôžem povedať, že mi smrdí, ale ani to, že mi vonia. Jednoducho sa na túto vôňu dá rýchlo zvyknúť, pretože nie je nepríjemná.
EMU GÉL
Emu gél je špeciálny prípravok, ktorý má vysoký obsah emu oleja, pretože je založený na jeho báze.
Vhodný je najmä pre športovcov, ktorých trápi bolesť kĺbov a svalov. Uľavuje od nadmernej záťaže a je vynikajúcim prostriedkom proti zápalom. Vďaka tomuto však cieľová nie sú len športovci, ale aj starší ľudia, ktorých trápi bolesť napríklad chrbtice, krížov a pod.
Emu gél má veľmi príjemnú mentolovú vôňu a pri aplikácií na pokožku je mierne chladivý, čo veľmi oceňujem.
Jediná nevýhoda, ktorú vidím na tomto výrobku je tá, že nie je čisto prírodný. Obsahuje napríklad PEG látku, čo sa mi vôbec nepáči, kedže nerada používam kozmetiku, ktorá obsahuje PEG látky, parabény a podobné látky, ktoré nemajú pôvod v prírode. Celkovo takmer celé zloženie je neprírodné, a to ma veľmi mrzí. Účinky sú však aj napriek zloženiu výborné a gél naozaj uľavuje pri bolesti svalov.
 
 
Zaujali vás tieto nezvyčajné výrobky? 😊