Ahojte!
Dnešný článok bude trošku z iného súdku. Bude to síce recenzia, ale bude to recenzia na produkty, ktoré som na blogu ešte netestovala. Jedna sa o produkty značky Nobilis Tilia, a to presne o ústnu kozmetiku Fytodent a hydrofilný olej Fema. Predtým som zubný gél nepoužívala, ostávala som vždy pri zubnej paste, a hydrofilný olej som taktiež nepoužívala, kedže som používala intímny gél. Preto som o to viac zvedavá, aké sú tieto produkty. 😊

ÚSTNA KOZMETIKA – FYTODENT
 
Všetci veľmi dobre vieme, že zdravé zuby by pre nás mali byť prioritou. Väčšina z nás sa všemožne naháňa za všelijakými „vylepšovákmi“ ich ústnej dutiny, a pritom ani nevedia, že niekedy majú skutočný „poklad“ pre svoje zuby rovno pod nosom.
Zdravie zubov je veľmi dôležité, a preto by mali byť pravidelné prehliadky, dôkladné čistenie a medzizubné nite úplnou samozrejmosťou.
Do mojej pravidelnej rutiny o starostlivosť o zuby sa na nejaký ten čas zaradil tento zubný gél, ktorý som zo začiatku nemohla ani cítiť (a to doslova). Naozaj jeho vôňa a chuť pripomínala niečo tak odporné, že som mala občas pocit, že si moje zuby čistím hlinou. Našťastie všetko je to vec zvyku, a keď si človek zvykne, tak po čase už vníma menej takéto „nedostatky“ výrobkov, ako je napríklad chuť a vôňa. Avšak chuť tohoto výroku sa dá ospravedlniť tým, že je bez akýchkoľvek sladidiel, čo je mimochodom veľké plus tohoto zubného gélu.
Zubný gél s ľubovníkovým extraktom je úplne nepenivý, čo mi zo začiatku veľmi prekážalo, kedže som mala pocit, že zuby mi nevyčistí poriadne. Aj keď by sa mal tento gél používať ako náhrada zubných pást, používam ho skôr na dočistenie zubov alebo ako gél na ďasná, ktorý si nevyplachujem vodou, iba ho vypľujem pre jeho lepší účinok (toto mi poradila zubná lekárka).
Tento zubný gél je na čistenie zubov pre mňa naozaj slabý, avšak ako gél na ďasná je naozaj výborný. Vďaka tomuto gélu mi konečne nekrvácajú vôbec ďasná.
HYDROFILNÝ OLEJ – FEMA 
 
Nie je žiadnym tajomstvom, že každá žena používa intímne gély/oleje. My ženy chceme byť vždy tip – top, a na to, aby sme boli stále tip – top, musíme byť čisté od hlavy až po päty. Doslova. K tomu nám môže dopomôcť aj tento hydrofilný olej na intímnu hygienu.
Konkrétne tento olej obsahuje celú radu olejov, a to napríklad tea tree olej (hovorí sa mu taktiež zázračný olejček, vďaka jeho prospešným účinkom na telo), éterické oleje a taktiež oleje, ktoré upokojujú pokožku. v podstate by to mohol byť kludne olej, ktorý by ženy používali po holení intímnych partií.
Hydrofilný olej Fema napomáha udržiavať prirodzené pH pokožky, ktoré je veľmi dôležité, a taktiež dokáže bojovať s infekciami v pošve, akými sú napríklad nepríjemné kvasinky. Kvasinky vznikajú napríklad aj vtedy, ak do tela prijímate príliš veľa cukru, takže pozor na to!
Ak už by ste kvasinky dostali, alebo nie, rozhodne je dôležité poriadne si umývať genitálie. Použitie hydrofilného oleja je naozaj jednoduché – naneste si malé množstvo oleja zvonku na sliznicu pri umývaní či sprchovaní, nechajte chvíľu pôsobiť a umyte.
A ako bonus na záver vám môžem spomenúť to, že tento obal sa dá znovu využiť napríklad vtedy, keď niekde budete cestovať, čiže šetríte prírodu. 😊
Poznáte značku Nobilis Tilia? Aké produkty ste od tejto značky vyskúšali? 😇