Ahojte!
V dnešnom článku by som vám rada predstavila dva produkty zo stránky Modrá púpava. Táto stránka prezentuje čisto svoje výrobky, a to považujem za veľmi prínosné.
Od Modrej púpavy som mala možnosť vybrať si Telové a pleťové maslo – Škoricový sen, a k nemu mi prišiel aj Balzám na pery – Mätová čokoláda. Už na začiatok môžem povedať, že oba výrobky splnili moje očakávania. Avšak viac sa o týchto produktoch dozviete, keď sa začítate ďalej. 😊


PLEŤOVÉ A TELOVÉ MASLO ŠKORICOVÝ SEN

Na telové maslá som už dávnejšie počula veľa pozitívnych ohlasov. Stále som ho chcela vyskúšať a priniesť do mojej kozmetickej výbavy niečo nové, avšak nevedela som, ako by to mohlo reagovať s mojou pokožkou. Mnohokrát som sa uchýlila k názoru, že to na moju pokožku absolútne nebude vhodné, kedže sú telové maslá pomerne mastné. Nakoniec som sa však odhodlala vyskúšať ho a musím naozaj uznať, že nechápem, prečo som tomu tak dlho odolávala.

Telové a pleťové maslo – Škoricový sen sa nachádza v praktickom plastovom tégliku, čiže ak sa vám maslo minie, obal môžete ďalej použiť na niečo iné a šetriť tým životné prostredie. Po otvorení tégliku na vás vykukne úplne zarovnaná hmota, do ktorej vám bude ľúto siahnúť prstami. Okrem uhladenej hmoty vás bude čakať nádherná vôňa škorice. Avšak myslím si, že tu sa ľudia rozdelia na dva tábori. Jeden tábor ľudí je ten, ktorým sa vôňa bude tak páčiť, že by ju najradšej zjedli (ako napríklad mne), a druhý tábor ľudí nebude vedieť prísť tomuto maslu „na chuť“, kedže jeho vôňa je sladkasto – korenistá.
Aj keď som zástancom a naozaj najviac zbožňujem svieže a citrusové vône, na toto maslo by som zrejme nedala dopustiť. Vôbec mi nevadí, že je vôňa silná, sladká, teplá a korenistá. Ba naopak, táto vôňa sa mi napodiv veľmi páči a sadla mi.
Konzistencia je veľmi hutná a zo začiatku som mala pocit, že sa s maslom bude pracovať trochu ťažšie. Po nanesení na pokožku sa však maslo krásne začalo roztápať a pracovalo sa s ním výborne. Na prvý pohľad vám možno príde, že maslo je naozaj veľmi mastné a do pokožky sa vsiakne len ťažko, no opak je pravdou. Do pokožky sa vstrebe behom prvých desiatich minút. Najlepšie je však používať maslo tesne po sprchovaní sa, aby sa lepšie vstrebalo do pokožky.
Maslo je najvhodnejšie používať na pleť, ktorá je suchá, unavená alebo ochabnutá. O niečo menej sa však odporúča pri citlivej pleti, kedže obsahuje škoricu, ktorá je alergén. Najlepšie je urobiť si test na znášanlivosť tohto masla a to tak, že si ho nanesiete malé množstvo na malú plochu tela (napríklad na ruku) a chvíľu počkáte. Pokiaľ sa vám koža bude zdať napnutá, alebo bude začervenaná, rozhodne toto maslo nie je pre vás správna voľba. Miesto neho však môžete použiť Pleťové a telové maslo – Leto v Provence.

BALZÁM NA PERY MäTOVÁ ČOKOLÁDA

Po veľkej zime, ktorá nás tento rok zasiahla potrebujú naše pery naozaj veľkú dávku hydratácie. Nepoznám človeka, ktorý by počas zimy nemal vysušené pery (alebo často krát aj popraskané). Tak isto, ako sa staráte o svoju tvár, by ste sa mali starať aj o vaše pery. Predsa len, pery sú tiež jedna z vecí, ktoré vám na druhom udrú do očí. A osobne naozaj nepoznám horší pocit, ako keď pozerám na niekoho, kto ma veľmi zničené, suché a popraskané pery. Preto sa treba pred takýmito problémami chrániť a používať vhodný ochranný balzám na pery.

Musím sa priznať, že okrem citrusových a sviežich vôní milujem taktiež aj tie, ktoré sú nevšedné a málokedy sa s nimi človek stretne. Presne takúto nevšednú vôňu má aj tento balzám na pery, ktorý vonia presne ako čokoláda After Eight. Aj keď samotnú čokoládu After Eight naozaj nemám v obľube, jej vôňa sa mi veľmi páčia. Tento balzám na pery by som označila, čo sa týka vône, ako vernú kópiu tej čokolády.
Po nanesení na pery som pocítila pocit sviežosti, a na pohľad boli moje pery vláčne a hydratované.
Spokojne by som tento balzám na pery mohla označiť ako must – have v kozmetickej taške každej ženy. Jeho šikovný a jednoduchý dizajn zapadne naozaj všade, a určite sa zmestí aj do menšej kabelky. Oplatí sa ho mať stále pri sebe, najmä teraz, po takej zime akú sme na Slovensku už dlho nemali. Pery sú po ňom krásne vyživené a čo je najlepšie, už po týždni vidíte zmiernenie popraskaných častí na perách.

Zaujali vás tieto výrobky? 😊