Poklad z minulosti, liek budúcnosti. Áno, aj tak sa opisuje sila rakytníku. Rakytník sú malé oranžové bobule vzhľadom pripomínajúce aj červené šípky, sú neskutočným zdrojom vitamínov a látok, ktoré sú hotovou bombou pre naše zdravie. Okrem liečivých účinkov ho môžeme užívať aj ako prevenciu práve v chladnom zimnom počasí, pretože nás dokáže výborne ochrániť pred respiračnými a vírusovými ochoreniami. Na toto chladné obdobie sa vám určite bude hodiť.

Rakytníkovú šťavu si môžete zadovážiť z e-shopu Weleda a to konkrétne na tomto odkaze. Táto šťava je naozaj niečo, čo skrátka na takéto chladné obdobie potrebujete.


Konkrétne rakytníková šťava od Weledy je v BIO kvalite a to znamená, že v zložení nájdete len šťavu a dužinu z plodov rakytníku. Viem, že v tomto uponáhlanom svete, kde sa takmer do každého výrobku pridávajú látky ovplyvňujúce chuť alebo predlžujú dobu účinku výrobku je to až nepredstaviteľné, avšak naozaj to tak je.
Akonáhle som uvidela zloženie, musím sa priznať, že mi spadla sánka. Welede za toto čisto prírodne zloženie naozaj tlieskam a dávam klobúk dole.
Ako ďalšie musím podotknúť, že šťava je práve kvôli tomuto čisto prírodnému zloženiu vhodná aj pre diabetikov, čo ma potešilo. Viem, že pre diabetikov je na trhu málo takýchto výrobkoch, ktoré sú čisto prírodné a bez pridaného cukru.

Rakytníkovú šťavu som momentálne okúsila prvýkrát vo svojom živote. Zo začiatku mi absolútne nevoňala a myslela som si, že toto by som naozaj nezvládla skonzumovať. Vôbec som si nevedela predstaviť ako môže niečo, čo má takú nepríjemnú vôňu chutiť.
Po dvoch dňoch premáhania som si urobila jeden z mojich obľúbených čajov (pomarančový), ktorý si nikdy nesladím a vliala som do neho lyžičku liečivého zázraku. Na moje počudovanie musím uznať, že to vôbec nechutí tak zle, ako vonia.

Od začiatku užívania som chcela dosiahnuť týmto výrobkom čo najlepšie výsledky pre moje telo a tak ho užívam 3x denne. Ako som už spomínala, lievam si lyžičku rakytníkovej šťavy do VLAŽNÉHO nápoju a následne to vypijem. Čaj musí byť naozaj vlažný, nesmiete naliať rakytníkovú šťavu do horúceho nápoja, inak z toho nič nebude mať. Je to z toho dôvodu, že tak vysoká teplota „zabíja“ vitamín C, ktorý šťava obsahuje.

S týmto výrobkom som nadmieru spokojná a cítim sa po jeho užití naozaj príjemne. Vitamín C, ako aj každý iný vitamín, je pre telo veľmi dôležitý. Možnosť užívať ho v takejto prírodnej podobe a pokryť tým odporúčanú dennú dávku vitamínu C je priam fantázia.
Myslím si, že dosť veľa ľudí býva práve v tomto období jesene a prechodu z jesene do zimy nie len vyčerpaných, ale aj chorých. Myslite na to, že touto šťavou sa môžete aspoň trochu „poistiť“ proti chorobe.
Byť týždeň s horúčkami v posteli nie je nič príjemné. Tak isto ako jar a leto majú svoje čaro, majú ho aj jeseň a zima.
Užívajte si tieto chvíle v zdraví!☺

Máte s týmto produktom skúsenosti? Poprípade užívate vitamíny v prírodnej forme? ☺