Máme tu znovu víkend♥.. Preto som si pre vás pripravila niečo na vaše zimné víkendy. Samozrejme okrem horúcej čokolády s kopcom šľahačky by ste si mohli dopriať aj nejakú knihu alebo film o móde. Predstavte si celé dopoludnie s knížkou v ruke alebo dobrým filmom v televízii. Víkendová pohoda však? ☺

Aké knihy a filmy som pre vás vybrala?

KNIHY:

  • Vo vašej zbierke kníh by rozhodne nemala chýbať kniha od Vivienne Westwood. Je to prvý autorizovaný životopis od tejto módnej legendy. Kniha rozpráva o všetkom, čo Vivienne skutočne prežila.. Nájdete tam aj napríklad to, aké mala chudobné detstvo. Určite sa to oplatí prečítať. 
    Vivienne Westwood.
  • Móda – obrazové dejiny obliekania a štýlu – je to fascinujúca obrázková kniha, ktorá poukazuje na dejiny svetovej módy a to od staroveku až po súčasnosť. K vášmu víkendovému relaxu je toto skvelá voľba. Dozviete sa tam veľa zaujímavých vecí o ktorých ste určite ešte ani nepočuli. Kniha vás prevedie celým módnym vývojom.
  • Ak vás naopak viac zaujíma práca návrhárov viac než to samotné obliekanie, potom siahnite po knihe s názvom Najvplyvnejší módni návrhári. Sú tam mnohé známe mená od Coco Chanel až po Karla Lagerfelda. Celkovo je v knihe 50 módnych návrhárov, ku ktorých životu môžete pomocou knihy nahliadnúť. 
  • Móda – úžasný módny fenomén – vydáva sa po stopách dejín módy obdobie za obdobím. Je to niečo podobné ako kniha Móda – obrazové dejiny obliekania a štýlu. Je to skvelá kniha, najmä pre ľudí ktorý sa v móde chcú zorientovať a sú začiatočníci.                                                                                                                                                                                                        
  • Ku čítaniu sa samozrejme môžu hodiť aj inšie módne knihy, stačí len dobre pohľadať v rôznych kníhkupectvách alebo aj knižniciach. 
FILMY:
  • Jeden s najslávnejších filmov o móde je samozrejme film Diabol nosí Pradu. Nemyslím si, že je žena ktorá ho ešte nevidela. No tento film je jeden z mála, ktorý sa určite dá pozrieť aj viac krát, bez ohľadu na to, koľko krát už išiel v televízií. 
  • Dior a ja – prenesie vás do sveta módneho domu Christian Dior. Budete si môcť vychutnávať pohľad do zákulisia a mnoho ďalšieho. Tento film vás určite chytí za srdce.                                  
  • Yves Saint Laurent – rozpráva najmä o živote tohoto návrhára, resp. o všetkom, čo v svojom živote zažil a aké chvíle prežíva. 
  • Filmy moc nesledujem, preto viem poradiť len tieto, ktoré mám zatiaľ prezreté. Existuje veľmi veľa módnych filmov a televízia nám ich dáva pod nos, no niekedy to nie sme schopní vnímať.