Keďže škola j už za dverami, prinášam vám pár typov ako uspieť v škole. Dúfam že sa podľa tohoto budete riadiť a samozrejme, uspejete! 🙂

1. Píšte si do diáru.
Vďaka diáru budete mať vždy prehľad o tom, čo sa práve deje a dokonca si tam môžete zapisovať aj úlohy alebo dôležité písomky, poprípade poplatky. Do diáru si môžete lepiť aj farebné bločky, aby ste na nič nezabudli!

2. K učeniu používajte kartičky. 
V tomto bode určite nebudem originálna, keďže sa to dosť často využíva. No vy, ktorí o tom neviete to určite vyskúšajte. Na jednu stranu bločku si napíšte jeho pojem, a na druhú vysvetlenie. (samozrejme to až potom!). Hodí sa to najlepšie na učenie jazykov. 🙂

3. Zapájajte sa do projektov a robte dobrovoľné úlohy.
Tým že tému spracujete, budete všetko lepšie vedieť a navyše môžete získať jednotku. Je to skvelá metóda ako si zhrnúť látku. 🙂

4. Na učenie si nájdite čas ktorý vám bude najviac vyhovovať. 
Je dôležité nájsť si časť kedy sa viete toho najviac naučiť. Najlepšie je poobede, do tej šiestej alebo ráno. Samozrejme látky ktoré si potrebujete už len preopakovať a nie celú látku sa učiť ráno.

5. Vypnite si všetkú elektroniku.
Myslím že k tomuto sa moc vyjadrovať nemusím. Všetci vieme, že nás to pri učení zbytočne ruší a my sa nevieme na nič sústrediť. Na učenie je najlepšie ticho a pokoj. Vždy sa predsa pozrieme kto nám píše a ani si neuvedomujeme že hodiny rýchlo utekajú.

6. Dávajte na hodinách pozor.
Všetko čo vám profesor/ka povie na hodine, sa vám zíde. Ak máte dobrú pamäť, na hodine sa naučíte 1/3 učiva a tým pádom budete mať doma viac času na iné veci. Ku tomuto patrí aj to, že by ste si mali priehľadne písať poznámky, aby ste sa v nich doma vyznali.

7. Používajte zvýrazňovače, farebné perá a všetko čo si rýchlo všimnete.
Váš mozog si látku viac zapamätá a navyše, učenie sa stane omnoho zábavnejším keď bude farebnejšie. 🙂

8. Určite si nezabúdajte dať pri učení pauzu na jedlo a pitný režim. 
Hladní sa určite nič nenaučíme a preto, by sme si mali dať aspoň na 10 minút pauzu a dať si niečo malého na zjedenie. Pitný režim by sme mali dopĺňať celý čas počas učenia.